Mir Habets

In de jaren ’90 heb ik Orthopedagogiek gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik jaren gewerkt in de kinderopvang, welzijn en onderwijs. Aansluitend volgde ik de PABO en Remedial Teacher opleiding en werkte ik een aantal jaren in het basisonderwijs. De holistische kindercoachopleiding maakte de cirkel rond: alles kwam bij elkaar en verbond met elkaar: hoofd (cognitie), lichaam (lijf/beweging), gevoel (emoties) en energie. Hierna heb ik kindercoachpraktijk Kind Zijn opgericht.

Het is mijn drijfveer om kinderen zichzelf en vooral kind te laten zijn. Wat ik daarmee bedoel? Kinderen zijn nog zo oprecht puur en handelen intuïtief. Ik vind dat kinderen zo lang mogelijk in dat gevoelsmatige mogen blijven en niet te snel gedwongen hoeven te worden om mee te doen met onze veelal cognitief ingestelde maatschappij. 


Kinderen hebben een speciale plek en zijn een rode draad in mijn leven. Nu ook als mama van 2 kinderen maak ik dagelijks mee hoe het is om ouder te zijn. Ik geniet van de onbevangenheid van mijn kinderen, van hun enthousiasme, van hun puurheid en van hun kind zijn. En ook ik word regelmatig uitgenodigd om naar mijzelf te kijken door mijn kinderen. Ze zijn mijn spiegel.